reklam alanı

MÜSİAD Başkanı Özdemir'den zorunlu eğitim çıkışı! Ülkeye faydası yok

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, genç işsizliğiyle mücadelede 12 yıllık zorunlu eğitim süresinin kısaltılması gerektiğini belirterek “12 yıllık kesintisiz eğitim sistemi çok yanlış bir uygulama. Ülkeye herhangi bir faydası yok” dedi.

MÜSİAD Başkanı Özdemir'den zorunlu eğitim çıkışı! Ülkeye faydası yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye’deki 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin değiştirilmesini ve çocukların daha erken yaşta iş gücüne katılması gerektiğini belirtti.  

Yeni Şafak’a verdiği röportajda açıklamalarda bulunan Özdemir, eğitim sisteminin gençleri mesleğe hazırlamadığını, mezunların kendi alanlarında iş bulamadığını ve hayata mutsuz başladıklarını belirtti. 

ÖZDEMİR: 12 YILLIK EĞİTİM SİSTEMİ ÇOK YANLIŞ ÜLKEYE FAYDASI YOK

Eğitim içeriğinin yeniden tasarlanması gerektiğini belirten Özdemir, 12 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin çok yanlış bir uygulama olduğunu ve ülkeye herhangi bir fayda sağlamadığını ifade ederek şunları kaydetti:

 “Gençlerimiz iş gücüne daha erken katılmalı. Eğitim zorunluluğu esnetilmeli, öğrenciler pratik becerilerle piyasaya daha hızlı adapte olmalılar.  21'nci yüzyılın ihtiyaçlarına bu şekilde cevap veremeyiz. Her çocuk aynı akademik başarıyı gösteremez. Eğitim içeriği yeniden tasarlanmalı. Yani bir kere 12 yıllık kesintisiz eğitim sistemi çok yanlış bir uygulama. Ülkeye herhangi bir faydası yok."

TEŞVİK ÇAĞRISI

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, Çocuk odaklı vergi teşviklerinin artırılması gerektiğine değinerek, “Bu sayede hem nüfus artışına katkı sağlanır hem de geleceğin iş gücü için uygun ortam hazırlanır. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Devlet, belirli dönemlerde finansman üzerindeki vergileri azaltarak piyasaya nefes aldırmalı” dedi. 

MÜSİAD Başkanı Özdemir'den zorunlu eğitim çıkışı! Ülkeye faydası yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.